Career Direct логоСертифицираните консултанти на Център „Хайро“ може да ви окажат помощ във вашето планиране и професионални решения като използват инструмента Career Direct®. Това е мощен тест, който включва повече от петстотин въпроса и разглежда четири измерения на личността – личностен профил, интереси, умения и ценности. В хода на консултацията клиентът получава личния си профил в обем от повече от тридесет страници, към които има и допълнителни помагала в електронен формат, аудио и видео материали. Допълнително предимство е автоматичното възпроизвеждане на профила на който и да било от езиците, на които е достъпна платформата Career Direct® – понастоящем повече от осемнадесет, включително английски, немски, френски, испански, руски, полски и т.н.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА CAREER DIRECT®?

Career Direct® е подробен тест за самооценка, който се основава на най-добрите постижения в психометричните тестове. Разработван е в продължение на повече от 20 години в САЩ и преди да бъде предложен за ползване е преминал дълъг и сложен процес на изпитания и проверка на точността. Оттогава е използван от над 200 000 клиенти, както възрастни, така и студенти, в повече от 45 държави по света.

Тестът Career Direct® е предназначен да се използва в международна среда. Понастоящем платформата е достъпна на 18 езика, което означава, че може да попълните теста на всеки от тези езици и автоматично да преобразувате резултатите на произволен от останалите. Резултатите са ясно изложени и включват множество графики и подробни обяснения. Включени са и разнообразни допълнителни материали, които да помогнат на клиента да проучи образователните и професионални области, които най-добре отговарят на уникалния ѝ/му профил.

 

КАКВО ОТЛИЧАВА CAREER DIRECT® ОТ ДРУГИ СХОДНИ ТЕСТОВЕ?

Това е един от малкото тестове, които включват четири измерения на личността – личностен профил, интереси, умения и ценности. Повечето алтернативи взимат предвид само две или три от тях. Това позволява на Career Direct® да предложи по-богат и нюансиран профил на клиента.

 

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

 • Тестът може да се попълни за около час.
 • Подробните резултати са в обем от 34 страници (вижте примерните резултати на студента Джон Доу и работещата Джейн Доу – на английски език).
 • Career Direct® консултантите преминават специален курс на обучение в продължение на три дни, след което подновяват сертификата си на всеки 12 месеца само при условие, че посрещат определен норматив.
 • Понастоящем тестът е достъпен на деветнадесет езика като постоянно се добавят и нови. Езиците са: албански, английски (американски и британски), африканс, български, индонезийски, испански, китайски (опростен и традиционен), корейски, латвийски, литовски, монголски, немски, полски, португалски, руски, унгарски, френски, холандски и хърватски.
 • Понастоящем обучени консултанти може да се намерят в 47 държави.
 • Career Direct® е сложен психометричен инструмент, който е статистически удостоверим и дава достоверни резултати. Всеки, който се интересува, може да проучи подробния (70 стр.) справочник за проучване и развитие (на английски език).
 • Тестът е подходящ за хора от всички възрасти от 17 г. нагоре. Най-възрастният ни клиент известен до момента е на 76 г. и живее в САЩ!
 • Ценовият модел на Career Direct® е съобразен с икономическия стандарт на всяка държава, а не е еднакъв за всички.

 

ИСТОРИЯТА НА CAREER DIRECT®

Career Direct® е идея на американския финансов консултант, Лари Бъркет (1939-2003 г.), съосновател на Crown Financial Ministries.

„През годините докато консултирах семейства относно финансовото им състояние, често срещах хора в професионални области, които не съответстваха на техните таланти и способности. Притесняваше ме факта, че има толкова много хора, които не съзнават своите силни страни, и съответно не управляват мъдро талантите си. В мен възникна надеждата, че някой ще разработи програма, чрез която ще помага на хората да разберат своите професионални наклонности и ще им покаже как да вземат адекватни решения по отношение на кариерата си. През 1989 г. започнах сам да работя по този въпрос. Един от консултантите ни доброволци, Лий Елис, точно по същото време се пенсионираше от Военновъздушните сили, така че го провокирах да дойде и да ми помогне да разработим програмата, която по-късно се превърна в Career Direct®.“

От тези първи години досега Career Direct® е постигнал голям напредък. През 2000 г. започва работата по международната версия когато тогавашната CD-ROM версия се прилага в различни южноафрикански общности и ситуации. Теста попълват хора в ЮАР и Намибия, и резултатите са много окуражаващи. След провеждането на повече от 700 консултации се стига до решението да започне подготовката на международна многоезична версия на Career Direct®, която да бъде базирана на консултантски модел. Създаден е нов международен сайт с възможност за превеждане на платформата на множество езици. Съставена е програма за обучение на консултанти и започва обучението на такива първо в Европа, а след това и по другите континенти. Между 2010 г., когато е проведено първото обучение на консултанти в Европа, и днес, Career Direct® Global Edition вече има хиляди активни консултанти в повече от 47 държави в Азия, Африка, Европа, Северна и Южна Америка, а платформата е достъпна на деветнадесет езика, като нови езици се добавят постоянно. Това дава възможност на стотици хиляди клиенти да оценят своите уникални характеристики и да потърсят адекватна реализация на професионалното поприще.

 

ОТКРИВАТЕЛСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ!

Животът представлява откривателско пътешествие, през което човек учи все нови неща и в процеса израства. Детството ни поднася един вид житейски уроци, юношеството – други, а зрелите години ни предлагат всякакви преживявания и открития.

Понякога идват моменти когато човек се чувства отчужден от близките си, от работата и ежедневието си. Това обикновено показва, че е крайно време да преразгледа кой е и за какво живее.

Мнозина обаче потъват в ежедневните си ангажименти, отрупани с отговорности или заклещени в коловози, които изхабяват страстта им за живот и усещането за цел. И неяснотата замъглява стремежа им да намерят нов смисъл и посока в живота си.

За щастие, с помощта на инструмент като Career Direct®, ние можем да ви помогнем да намерите своя път в трудните мигове на живота, да откриете кое ви е най-важно и да възпламените страстта си за живот.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ?

 • След като се свържете с нас, ще ви изпратим информация за това как да направите плащането (по банков път или през PayPal). След като получим сумата, ще ви изпратим покана за регистрация в online платформата. Веднага след регистрацията може да попълните теста наведнъж или с прекъсвания.
 • След като попълните теста, с вас ще се свърже вашия консултант и ще определите удобна дата и време на консултацията. Консултацията е лична, но може да се проведе и през Skype или друга online видео платформа, така че не е необходимо да сте в един и същ град или държава с консултанта.
 • На консултацията са добре дошли да присъстват и членове на семейството. В действителност дори насърчаваме това, тъй като всеки човек слуша избирателно, а и консултациите обикновено са много приятно и сближаващо преживяване за близките.
 • По време на консултацията ще получите online достъп до резултатите си на всички езици, които са достъпни в системата. Ще имате достъп до тези резултати завинаги.
 • Към резултатите си ще получите и постоянен online достъп до допълнителни материали и помагала.
 • Консултантите ни са изключително добре подготвени професионалисти, така че поверителността на резултатите и всичко друго, което споделите с консултанта по време на консултацията, е гарантирана!

 

ЦЕНАТА

 • за ученици – 138 лв. (69 EUR)
 • за студенти/работещи – 238 лв. (119 EUR)
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ВАШИЯ КОНСУЛТАНТ!

Ако желаете консултация за самите вас или ваш познат, свържете се с нас незабавно. Ще се радваме да ви помогнем да получите яснота, за да успеете да реализирате по-пълно своя потенциал.

ОТЗИВИ ОТ КЛИЕНТИ

Много доволна съм от теста и оценявам консултацията, която получих. Тя се оказа полезна за мен, защото изясни някои личностни качества, а от друга страна потвърди сферите, в които искам да се развивам професионално. Благодарна съм за отношението на консултанта към мен, което беше едновременно професионално и приятелско. Това ме предразположи да бъда честна и свободна да изразя мнението си.

Р. К.

студентка пред завършване, Югозападния университет, гр. Благоевград

Тестът без консултацията е като затъпял нож – пак може да ти свърши работа, ако вложиш доста усилия, но за да постигнеш онова изкуство, на което са способни майсторите готвачи, ти трябва истински наточен сантоку. Твоите прозорливи въпроси и уместни забележки бяха тъкмо такъв нож!

Анатолий Черни

Assistant Director, Admissions Office, American University in Bulgaria